Eski dava dosyası nasıl bulunur?
Vatandaşlar, e-Devlet şifresi, e-İmza, mobil imza ve e-Devlet olmak üzere dört seçenekle internet üzerinden UYAP Vatandaş Portalı’na bağlanabiliyor; Türkiye genelindeki tüm davalarına ait bilgileri takip edebiliyor.
Eski davalar uyapta görünür mü?
Sorgu sonuçları ve dosya bilgileri Sorgulama sonucunda dava veya icra dosyalarının durumu, dosyadaki belgeler, taraflar, dosya konusu, duruşma tarihleri ve alınan kararlar gibi bilgiler görüntülenebilmektedir. Dava dosyaları UYAP vatandaş portalı üzerinden detaylı olarak görüntülenebilmektedir.
Dava dosyamdaki evrakları nasıl görebilirim?
Uyap Vatandaş Portalı üzerinden giriş yaptıktan sonra, müdahil olduğunuz dava, kovuşturma ve arabuluculuk dosyalarına kolayca ulaşabilirsiniz. Uyap Vatandaş Portalı’na giriş yaptıktan sonra Dosya Talebi sayfasının solunda yer alan menüden giriş yaparak Uyap Dosya Talebi ekranına ulaşabilirsiniz.
UYAP’a kimler girebilir?
Vatandaşlar yalnızca Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş vatandaş ve şirketlere yönelik bölümlere erişebilirler; Kurumlar Portalı, Avukatlar; Avukatlar Portalı, Uzmanlar; Uzmanlar Portalına giriş yapabilirsiniz.
Mahkeme arşivleri kaç yıl saklanır?
(Kararlar daire içinde süresiz olarak saklanır.) Mahkeme dosyaları Devlet Arşivlerine iki, beş veya 20 yıl gönderilmez. (Kararlar daire içinde süresiz olarak saklanır.) 16 Haziran 2020
Uyaptan neler öğrenebilirim?
Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) mobil ayağı olan UYAP SMS Bilgi Sistemi, avukatların ve vatandaşların, adliyeye gitmelerine gerek kalmadan, dava açma, icra takibi başlatma, duruşma tarihleri gibi bilgileri cep telefonlarına gelen kısa mesaj yoluyla öğrenmelerini sağlıyor.
Uyapta dava neden gözükmez?
Savcı dosyalarının UYAP ortamında neden görünür olmadığı sorusunun cevabı aslında basittir. Yukarıda açıklandığı gibi savcı dosyalarında gizlilik esastır. Savcı dosyalarının gizliliği o kadar büyüktür ki bir kişi kendi soruşturma dosyalarını bile UYAP’ta görüntüleyemez.
Babamın dava dosyasını nasıl öğrenebilirim?
Katilin medeni hukuk dosyasını nasıl talep edebilirim? www..tr adresine giriş yapın. Arama kutusuna “katilin medeni hukuk dosyası talebi” yazın. Ölen kişinin ölümünün ayrıntılarını göreceksiniz.
Uyaptaki dosyalar ne zaman silinir?
Rehin hakkı talep etme hakkı, ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren bir yıl sonra sona erer. Bu süre içinde rehin hakkı talep edilmezse dosya işlemden kaldırılır.
Avukatlar uyaptan her dosyayı görebilir mi?
Avukatlar tüm dosyalarını sorgulayabilirler. Hukuki ve idari davalar açılabilir.
Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
TC ile dava sorgulama nasıl yapılır?
Talepte bulunmak için cep telefonunun mesaj gönderim alanına TC KİMLİK NO DOSYA MESAJ KODU yazılarak 4060’a gönderilmesi gerekmektedir. Sistem cevabı: 2007/27 başvuruda 15.05.
Telefondan UYAP’a girilir mi?
Yargı personelinin mobil platformlar üzerinden UYAP’a ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen UYAP Mobil, yargı personelinin iş ve işlemlerini kolaylaştırmanın yanı sıra adalete erişimi ve adalete ulaşımı hızlandırıyor.
UYAP’a normal vatandaş girebilir mi?
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Numarasına sahip tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları UYAP Vatandaş Portalı Bilgi Sistemini kullanabilirler.
UYAP bilgilerini kimler görebilir?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
Kapanan dava dosyası e-devletten ne zaman düşer?
Kapalı icra dosyası e-devlete ne zaman teslim edilir? Kapalı icra dosyası icra makamının yoğunluğuna göre 1-2 gün sürmektedir.
E-devlette dava dosyası neden gözükmüyor?
Dava dosyalarınıza Elektronik Devlet Geçidi (e-Devlet) üzerinden erişmeye çalıştığınızda, dava dosyanızın görünmediğini görebilirsiniz. Bunun böyle olmamasının birkaç nedeni olabilir: Dava henüz kaydedilmedi: Dava dosyanız mahkeme tarafından işlenmemiş ve sisteme kaydedilmemiş olabilir.
Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Karara çıkmış dosya ne zaman kapanır?
Karar verilen işlemin sonuçlanması için istinafın da sonuçlanması gerekir. Bu, dosyanın ilk derece mahkemeleri, Yargıtay veya hukuka aykırılık halinde Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmesiyle tamamlanır. İtiraz edilmezse, dava karardan itibaren ortalama iki ay içinde sonuçlandırılır.