İçeriğe geç

Şikayet Eden Kişinin Kimliği Açıklanır Mı

İhbar eden kişinin kimliği açıklanır mı?

Muhaliflerin kimliği en üst düzeyde gizlilikle ele alınacaktır. Vatandaşlarımızın desteği, suçla mücadelede bize büyük güç vermektedir.

CİMER’e şikayet edenin kimliği açıklanır mı?

CİMER’e başvuruda bulunan vatandaşların kimlik bilgileri gizli tutulur.

170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

170 Muhalif kişinin kimliği açıklanıyor mu? 170 İhbar Hattı’na yapılan bildirimler, ihbarı yapan kişinin kimlik bilgilerinin alınmasıyla başlar. İhbar eden kişinin kimlik bilgileri kolluk kuvvetleri tarafından gizli tutulur ve üçüncü taraflara açıklanmaz.

Cimere şikayet ettiğim kişi beni bulabilir mi?

CIMER’e iletilen şikayetlerde şikayetçinin adı ve soyadı yer almaz. Bunun yerine şikayetçiye bir şikayet numarası verilir.

Polise şikayette isim gizliliği var mı?

Tüm raporların gerçek olarak kabul edildiği POLİS İHBAR HATTI 155’e gelen rapor sisteme aktarılır ve gelen tüm raporlar belirli bir gizlilik seviyesiyle kaydedilir ve raporu yapan vatandaşın kimliği asla başkasına açıklanmaz. Polis İHBAR HATTI 155’e gerekli tüm bilgileri vermek, kanıt sağlamak ve işlemi tamamlamak…

İsimsiz ihbar olur mu?

Daha küçük şirketler farklı yaklaşımlar benimser, örneğin bir şikayet kutusu şirkette kolayca erişilebilen ancak gizli bir yere yerleştirilebilir. İhbar anonim olmalı mı? Çalışanlara tüm raporların gizli tutulacağı güvencesi verilmelidir. Bir güven ortamı yaratabilirseniz, anonim raporlama gerekli olmayabilir.

Cimere şikayet eden kişinin ismi görünür mü?

CIMER şikayeti anonim olarak yapılamaz, anonim bir rapor olabilir. CIMER’e bildirim talebinde bulunulduğunda, başvuranın kimliği ve iletişim bilgileri gizli kalabilir.

Cimere isimsiz ihbar yapılır mı?

BİMER ve CİMER gibi idari itiraz mercilerine kimlik bilgilerinizi paylaşmadan başvuruda bulunmanız mümkün değildir.

CİMER yapılan şikayet eden kişiyi nasıl öğrenebilirim?

Bu bilgiler ışığında, www..tr ve e-Devlet Kapısı üzerinden her zaman sorgulama yapılabilmektedir.

170 şikâyet edince ne olur?

İsminin gizli kalmasını istediğini belirterek şikayette bulunabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gerekliliklerine uymayan işletmeler, çalışanlara bildirim yapıldıktan sonra denetlenecektir. Denetim sonucunda müfettişler tarafından cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

Sigortasız işçi çalıştırma ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi: Sigortasız işçi çalıştırma bildirimlerinizi ALO 170’i arayarak yapabilirsiniz. 7/24 hizmet veren bu ihbar hattı aracılığıyla yapacağınız bildirimlerde kimlik bilgileriniz gizli tutulacak ve karşı tarafla paylaşılmayacaktır.

Vergi ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Vergi incelemesi bildirimi alan birimler, öncelikle ihbar edenin kim olduğunu ve Vergi Usul Kanununun 135 inci maddesi uyarınca yetkili makamlara soruşturma talebinde bulunup bulunmadığını tespit eder. İhbar edenin adı gizli tutulur ve hiçbir şekilde açıklanmaz.

Cimere şikâyette kimlik gizliliği var mı?

Şikayet niteliğindeki başvurularda, CIMER personeli gerekli görürse başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.

CİMER şikayeti asılsız çıkarsa ne olur?

CIMER şikayetleri gibi şikayetlerde, şikayetin asılsız olması durumunda şikayetçiye karşı kamu davası açılabileceği belirtilmelidir. Aslında kamu davası açılmalıdır.

CİMER şikayetinde isim nasıl gizlenir?

Şikayet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenemez. Bildirim türü seçilerek kimlik ve iletişim bilgileri gizlenen ancak konusu itibarıyla şikayet türü kapsamına giren başvurular, İletişim Başkanlığı CİMER kullanıcıları tarafından şikayet türüne dönüştürülerek işleme alınır.

Vergi ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Vergi incelemesi bildirimi alan birimler, öncelikle ihbar edenin kim olduğunu ve Vergi Usul Kanununun 135 inci maddesi uyarınca yetkili makamlara soruşturma talebinde bulunup bulunmadığını tespit eder. İhbar edenin adı gizli tutulur ve hiçbir şekilde açıklanmaz.

İsimsiz ihbarlara işlem yapılır mı?

1- İsim, imza veya adres bulunmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Bu dilekçelerin 3071 sayılı Kanunun 4 ve 6 ncı maddelerindeki açık hükümler ve Başbakanlık Genelgesi 2004/12’nin emredici hükümleri uyarınca işleme alınması cezai ve disiplin sorumluluğu doğuracaktır.

Kaçak yapı ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Bildirim ve şikâyetinizde isminizi belirtmiş olsanız dahi, 5510 sayılı Kanun ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca isminiz gizli tutulacak ve sosyal güvenlik müfettişleri ile denetimi yapan kurum yetkilileri tarafından ifşa edilmeyecektir.

Hakkımda ihbar olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Hakkınızda suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığını öğrenmek için bir avukattan danışmanlık alabilir veya bizzat savcılığa giderek hakkınızda suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığını sorabilirsiniz. Cezai işlemle sonuçlanmamış bir suç duyurusu hakkında internet üzerinden bilgi edinmeniz mümkün değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir