İçeriğe geç

Çuk Ne Demek Tdk

TDK ne demektir?

TDK – Türk Dil Kurumu.

Culuk ne demek TDK?

İsim. [2] Koşumda kullanılan 5 yaşın üzerindeki dişi at.

Cüre ne demek TDK?

Cure küçük ve ufak balık anlamına gelir. Ayrıca, “cure” kelimesi küçük kuşlar, atlar ve ördekler için de kullanılabilir.

ÇEL çocuk ne demek?

1- Çocuklu aile grubu: – Çocuklarla tiyatroya gittik. – Artık benim ve ailemin bu evde yaşaması uygun değildi.

🤞 ne anlama gelir?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

TDK açılımı ne?

Türk Dil Kurumu, Atatürk’ün önderliğinde 12 Temmuz 1932’de Türk Dil Araştırmaları Cemiyeti adıyla kuruldu. Cemiyetin kurucuları, hepsi milletvekili ve dönemin tanınmış edebiyatçıları olan Samih Rif’at, Ruşen Eşref, Celâl Sâhir ve Yakup Kadri’dir.

Şıllık ne anlama gelir?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçe yaş (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökme karışımına ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Culuk hangi dil?

Eski Türkçedeki çuluk sözcüğünden gelmektedir; “çulluk, orta büyüklükte bir kuş”.

Culuk hangi yörede?

Culuk, Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sınuk ne demek TDK?

[1] Bir şeyin yan tarafı veya yüzü kolayca kırılır.

Cüppe ne demek TDK?

Kökeni: “Cübbe” kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Anlamı: “Cübbe” genellikle belirli bir giysi veya elbise türünü ifade eder.

Eski dilde ölüm ne demek?

Eski Türkçe “ölüm”, “ölme durumu ve eylemi” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe öl- fiilinden Eski Türkçe +Im ekiyle türemiştir. Daha fazla bilgi için makaleye bakın. ölümcül: ölümcül hastalık. (…)

Kız Çelen ne demek?

Güzel, çok güzel görünümlü.

Kopil çocuğu ne demek?

I. (Yunanca kopeli) [Bütün Balkan dillerinde kullanılır.] Argo. 1. Yaramaz çocuk, sokak çocuğu: İçeride kaynanam, kayınpederim, eşim, ben ve aramızda iki yaşında bir çocuk var (Hüseyin R. Gürpınar).

Guttik ne demek?

5- Kutuk-Guttik: Şanlıurfa yöresinin büyük aşiretlerinden biri olan Şeyhanlı aşiretinin kullandığı bu giysi gumgum kumaşından yapılır. Ceket benzeri uzun kolludur.

TDK ne anlama gelmektedir?

Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçeyi öğretmek ve Türkçenin gelişmesini sağlamak amacıyla 12 Temmuz 1932’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan bir kurumdur.

TDK kısaltmasının anlamı nedir?

Kısaltmalar – Türk Dil Kurumu.

TDK açıklaması nedir?

“Açıklama” kelimesinin TDK sözlüğünde anlamı nedir? Birinci anlamı – Karşı tarafın anlamadığı bir konuyu genel hatlarıyla veya ayrıntılı olarak açıklamak. Bir kitap üzerine yapılan yorumlara açıklayıcı notlar da denir.

TDK harf ne demek?

Ses, dilin en küçük işlevsel birimidir. Harf, yazıda sesin karşılığıdır. Bir dilin belirli bir düzende düzenlenmiş harflerine alfabe denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir