İçeriğe geç

E-Duruşma Için Hangi Program Gerekli

E-duruşma hangi uygulama?

E-Duruşma, Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilen bir arabuluculuk uygulamasıdır. Uygulamayı doğrudan çalıştırarak duruşmaya katılamazsınız. Avukat portal sayfası veya duruşma uygulaması aracılığıyla kabul edilebilir duruşmaya katılmanızı sağlar.

E-duruşma Hangi tarayıcı?

e-Duruşma sistemine katılabilmeniz için en az 8 MBit’lik kamuya açık olmayan internet bağlantısına, mikrofona, kameraya, Windows 10 işletim sistemine ve güncel bir Google Chrome web tarayıcısına sahip olmanız gerekmektedir.

Bilgisayardan e-duruşma nasıl yapılır?

Mahkeme tarafından başlatılan e-duruşmaya Avukat Portalı’ndaki Duruşma Talebi ekranındaki “Duruşmaya Katıl” butonunu kullanarak bağlanabilirsiniz. Google Chrome tarayıcısını kullanarak kamera ve mikrofona erişmek için gerekli izinlerin verilmesi gerekir.

E-duruşma nasıl girilir UYAP?

Mahkeme tarafından e-duruşma başlatıldığında Avukat Portalı/CELSE’de “Duruşmaya Katıl” butonu aktif hale gelecektir (ve e-duruşma talepleri onaylanan avukatlar “Duruşmaya Katıl” butonuna tıklayarak duruşmaya katılabileceklerdir). Bu durumda “Duruşma Talebi” menüsü yer alacaktır.

Cepten e-Duruşma nasıl yapılır?

Cevap: “E-Duruşma Talebi” Avukat Portalı veya CELSE Mobil uygulaması üzerinden duruşmalara gönderilebilir. Talep göndermek için, “Duruşma Talebi” menüsünden duruşmalara bakıldıktan sonra ve ilgili birimde e-Duruşma sisteminin kurulu ve aktif olması şartıyla, “E-Duruşma Talebi” sütununda “Talep Gönder” butonu açılır.

Telefondan e duruşmaya girilebilir mi?

Bakanlık, avukatların gereksinimleri ve ihtiyaçları doğrultusunda 12 Ocak 2021 tarihinden itibaren CELSE uygulamasına yeni güncellemeler ekledi. Avukatlar, CELSE uygulamasına e-devlet üzerinden girdiklerinde, cep telefonları üzerinden e-duruşmalara katılabilirler.

Görüntülü mahkeme nasıl olur?

SEGBİS sesli ve görüntülü bilgi sistemi kullanılarak başka bir ülkeden duruşmaya katılmak mümkündür. SEGBİS, duruşmada hazır bulunamayan veya mahkemeye getirilmesi zor olan kişilerin sesli ve görüntülü ifade vermelerini veya kendilerini savunmalarını sağlayan bir sistemdir.

UYAP Bilgi Sistemi nedir?

Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) mobil ayağı olan UYAP SMS Bilgi Sistemi, avukatların ve vatandaşların, dava açma, icra takibi başlatma, duruşma tarihleri ​​gibi bilgileri adliyeye gitmelerine gerek kalmadan cep telefonlarına gelen kısa mesajla öğrenmelerini sağlıyor.

Segbis kimler için?

SEGBİS Nedir? Kovuşturma evresinde duruşmada hazır bulunma hakkı bulunan sanık, bazı istisnai veya zorunlu hallerde ceza infaz kurumundan veya bölge adliye mahkemesine uzak bir noktadan SEGBİS sistemiyle duruşmaya bağlanarak görüntü ve ses kayıtlarını dinleyebilmektedir.

UYAP avukat girişi nasıl yapılır?

Uyap’ın avukatlara açılan kapısıdır. Portal adresi Avukatlarımız internet tarayıcılarına bu adresi girerek Avukat Portalına giriş yapabilirler.

E-duruşma da cübbe giyilir mi?

Avukatlar, başvuru yoluyla kayıt yaptırdıkları duruşmalara cübbe giymek zorundadır.

E-duruşma kaç gün önceden yapılır?

Buna göre; Mahkemece, duruşma tarihinden en az iki iş günü önce UYAP mobil uygulamaları, avukat veya vatandaş portalı aracılığıyla elektronik duruşma talebinde bulunulabilir. Elektronik duruşma talebine ilişkin olarak hâkim, talebin kabulü veya reddi hakkında duruşma tarihinden en az bir iş günü önce karar verir.

CELSE programı nasıl indirilir?

Avukatlar, AppStore ve Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebilen “CELSE” uygulamasını Android veya iOS işletim sistemli cep telefonları, tabletler vb. cihazlarda kullanabilirler. Araçlara kurulduktan sonra, UYAP Avukat Portal Bilgi Sistemi üzerinden uygulamaya giriş yapmak için gereken şifreleri oluşturarak uygulamaya giriş yapabilirler.

Hangi mahkemelerde e-duruşma var?

81 il merkezimizin tüm hukuk mahkemelerinde e-duruşma uygulanmaktadır.

E duruşmalar kayıt altına alınıyor mu?

Elektronik duruşma, hâkimin takdirine bağlı olarak isteğe bağlı olarak kayda alınabilir.

Hangi mahkemelerde e-Duruşma var?

81 il merkezimizin tüm hukuk mahkemelerinde e-duruşma uygulanmaktadır.

Görüntülü mahkeme nasıl olur?

SEGBİS sesli ve görüntülü bilgi sistemi kullanılarak başka bir ülkeden duruşmaya katılmak mümkündür. SEGBİS, duruşmada hazır bulunamayan veya mahkemeye getirilmesi zor olan kişilerin sesli ve görüntülü ifade vermelerini veya kendilerini savunmalarını sağlayan bir sistemdir.

CELSE uygulaması nedir?

Avukatlar “CELSE” uygulamasıyla avukat olurlar; – Takvimde duruşma bilgilerini görüntüleyebilir ve UYAP sisteminde iletişim bilgilerini güncelleyebilirler. “CELSE” uygulaması geliştirilmeye açıktır ve gelecekte uygulamaya yeni gerekli hizmetler eklenecektir.

e-Duruşma kaydedilir mi?

Elektronik duruşma, mahkeme duruşmasıyla aynı hukuki sonuçlara sahiptir. Yargılamanın gerektirdiği durumlarda mahkeme, gerekçelerini belirterek elektronik duruşmayı kaydetmeye karar verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir