İçeriğe geç

Eskimiş Zıt Anlamı Nedir

Zıt anlam nedir tanım?

Zıt anlamlı, zıt anlamlı veya zıt anlamlı, birbirine zıt anlam taşıyan kelimeleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Terim hem isim hem de sıfat olarak kullanılabilir. Edebiyatta, zıtlık sanatı zıt anlamlıların birlikte kullanılmasından doğar.

Zıt anlamlısı nedir zarar?

Zarar kelimesinin zıt anlamı faydadır. Zarar ve fayda kelimeleri birbirinin zıttı olarak ifade edilir.

Muhafazakar karşıtı nedir?

Dolayısıyla muhafazakârlık, büyük değişimleri hemen gerçekleştirmeyi hedefleyen devrimciliğin tam tersidir.

Zıt durum ne demek?

*Aynı cümlede çelişkili kavram veya durumların bulunmasıdır. Bu kadar sıcak havalarda soğuk içecekler iyi gider. Hayatımda ağlamak ve gülmek birbirini takip etti.

Zıt anlam nedir 5 örnek?

Şimdi bu konuda ele alacağımız diğer zıt anlamlılara bakalım. Kirli = Temiz Yaşlı = Genç Aşağı = Yukarı Şişman = Zayıf Aç = Dolgun Ağır = Hafif Ucuz = Pahalı Büyük = Küçük Gördüğünüz gibi, bu konuda birçok farklı zıt anlamlı kullanmak mümkün.

4 sınıf zıt anlamlı kelimeler nedir?

Zıt anlamlılar, birbirine zıt anlamlarda olan kelimelerdir. Ancak bu tanım, Türkçedeki her kelimenin zıt bir anlamı olduğu anlamına gelmez. Zıt anlamlılar genellikle zarf veya sıfat olan kelimelerde görülür.

Ham zıt anlamlısı ne demek?

Çiğ kelimesinin zıt anlamlısı olgun kelimesidir.

Sakar zıt anlamı ne?

hareket veya eylemde beceriksiz; beceri veya zarafetten yoksun. Zıt anlamlılar: becerikli; çevik; atletik; zeki; koordineli; yaratıcı; uzman; zarif; şık. Sanatçı ve stratejist. Beceriksiz kelimesi bir anda veya bir şeyi ele alırken beceriksiz olmak anlamına gelir. 12 Ekim 2019 hareket veya eylemde beceriksiz; beceri veya zarafetten yoksun. Zıt anlamlılar: becerikli; çevik; atletik; zeki; koordineli; yaratıcı; uzman; zarif; şık. Sanatçı ve stratejist. Beceriksiz kelimesi bir anda veya bir şeyi ele alırken beceriksiz olmak anlamına gelir.

Sığ zıt anlamlısı ne demek?

Günlük hayatta yaygın olarak kullanılan “sığ” kelimesinin, aynı zamanda çok değerli bir zıt anlamlısı da vardır. Bu kelime “derin” kelimesidir.

Mütedeyyin tersi nedir?

Laiklik veya sekülerizm; Dünya hayatına değil, ahiret ve diğer dinî ve manevi konulara ağırlık veren bir toplum hareketi.

Tesettür otel ne demek?

Muhafazakar oteller, belirli dini veya kültürel inançlara uygun olarak tasarlanan ve işletilen işletmelerdir.

Yaz ve kış zıt anlamlı mı?

Kelimeyi zıt anlamlısı “kış” ile yazdırın. Yaz aynı zamanda bir mevsimi ifade eder. Kış ne kadar soğuksa yaz o kadar sıcak ve güneş saatleri o kadar uzun olur. Winter kelimesi soğuğu ve kar yağışını temsil ettiğinden, yaz kelimesi zıt anlamlı kelimeler arasında en belirgin olanıdır.

Mucize nin tersi nedir?

Mucize kelimesi, gücün zıttı olan “iktidarsızlık” kökünden gelir.

Türkçe karşıtlık nedir?

Birbirine karşıt ve zıt nitelikte ve durumda olan kavramlar, olgular ve bunların durumları. Karşıtlık, zıtlık.

Kocanın zıt anlamı nedir?

Bazı kelimelerin zıt anlamlısı olmasa da “man” kelimesinin zıt anlamlısı vardır. “Man” kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime “woman” olarak bilinir.

Zıt anlamı nedir cevap?

“Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir?” sorusunun cevabı question ve question kelimeleridir.

Zıt anlamlı cümle nedir?

Farklı anlamlara sahip kelimeler zıt anlamlı olarak kabul edilir. Zıt anlamlı kelimeler ayrıca şiirde sıklıkla kullanılan zıtlık sanatının bir parçasıdır. Örneğin: “Dünümü artık hatırlamıyorum / Çünkü sen benim yarınımsın” (Yesterday – Tomorrow)22 Nisan 2024

Zıt Anlamlı doğru ne demektir?

“Right” kelimesinin zıttı “wrong”tur. Crooked ve crooked kelimeleri de right kelimesinin zıttı olarak kullanılabilir.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir